Ekmans Pub – Året som har gått… 2004 … Verksamhetsberättelse

Ekmans Pub Styrelse 2004

  • Ordförande : Anders Häll
  • Kassör : Niels Östergård
  • Suppleant : Mårten Mårtensson
  • Suppleant : Jonas Eriksson

Styrelsen ändrade sin skepnad tidigt under våren. När Mårten Mårtensson blev invald som kassör i huvudstyrelsen (STALklubben) kände han att det blev för mycket med två stycken uppdrag, så då gick frågan vidare om ordförande posten till Anders Häll. Som tackade ja till uppgiften och några månader senare blev invald av STALklubben´s styrelse på ett styrelsemöte.

Puben har i år bara varit öppen varannan vecka pga av för få funktionärer i pubsektionen. Totalt har vi haft 16 st onsdagspubar fördelat på vår och höst. Det vi märker är när vi har ett tema så dyker det upp bra med folk men om vi bara annonserar med att det är en onsdagspub så blir det inte så många.Dom teman som var under våren var följande : Medlemsmöten för STALklubben (x3), Hårdrockspub med tipspromenad, Live-spelning med bandet "No more mr niceguy". Och så avslutade vi vårsäsongen med en Fredags Pub för ovanlighetens skull.

Vi har haft cirka 150 st uthyrningstillfällen under året som har gått. Av de 150 st tillfällena så är det ca 90 st av dem som vi har tagit betalt, de andra ca 60 st tillfällena så är det elevingenjörer, STAL-klubben mm som har lånat Ekmans Pub kostnadsfritt.

Speciellt December månad är uthyrd nästan varje dag, många avdelningar arrangerar sina julbord där under den tiden.

Under sommaren och hösten har det varit skadegörelse (x 2) på puben och ekmanska skolan, nästan alla pubens fönster krossades vid ett av tillfällena. Men som tur var så har ingen varit inne i lokalen och haft sönder eller tagit något.


image002.jpg
Bild från en av Hårdrockspubarna 2004.

Under hösten har vi inte haft något tema utan all kraft lades på Oktoberfesten som genomfördes med bravur.

Vi sålde cirka 200 st biljetter och festen genomfördes i puben, iuc café och på entreplanet i ekmanska skolan. Med hjälp av 13st frivilliga så anordnades allting. Från onsdag kväll till städning på söndag eftermiddag. Linköping Symphony Band spelade tysk oktoberfest musik medans Hans Martens höll i allsången. Senare på kvällen spelade duon "På G" välkända låtar som det dansades till. Dansades gjordes det också i puben där jag själv var DJ. Ekonomiska sätt så gick plus några tusenlappar på festen.


image002.jpg
Bild från Oktoberfesten 2004

År 2003 sökte vi pengar från Alstom Fritid nuvarande STALklubben, pengar som skulle användas till nya möbler, ny musikanläggning, biljardutrustning mm. Musikanläggningen köptes ifrån netonnet (en förstärkare och en dvd) , Jonas Eriksson och Anders Häll beställde dessa.

Dvd´n hade vi lite problem med i början men efter ett byte av den så fungerar nu allt som det skall. Möblerna (5st köksbord, 4st hopfällbara bord, 6st barstolar mm) som köptes på IKEA av Niels Östergård och Anders Häll.

Puben´s ekonomiska år slutar bättre än det föregående året (2003) då vi vi gick lite back. I år har vi justerat våra priser på våra varor( öl,vin,sprit mm) och resultatet är bättre. Ekmans Pub gör ett bra resultat med ca. 19 000:- i kassan.

Ekmans Pub – Året som kommer … 2005

Under vintern / våren 2005 kommer det att ske förändringar och förbättringar i puben. Det finns många ideér och vi hoppas kunna genomföra några av dessa under de två st arbetshelger som vi har inplanerade i Januari respektive Februari. Allt från informationstavla, ny belysning , göra skåpsluckor mm skall genomföras under arbetshelgerna eller senare under våren.

Med uppfräschade lokaler så skall vi försöka anordna flera tema pubar (ca. en gång i månaden). Jag har fått glada besked av resebyrån som kan tänkas sig att vara med och hålla i en pub. Hårdrockspuben skall naturligtvis komma igen och när det blir varmare väder så skall vi ha en grillkväll.

Men det stora problemet är som sagt att vi är för få intresserade i pubsektionen vi behöver vara dubbelt upp för kunna göra något riktigt bra av det hela. Då skulle vi kunna utöka pubarna igen till att ha öppet varje vecka och kanske ta över alla evenemang som anordnas i STALklubben´s regi, allt från julgransplundringen till olika fester. Vi har några namn som vi bearbetar/värvar till puben, förhoppningsvis vill de vara med och arbeta aktivt i sektionen annars så kommer det att gå som det har gjort de senaste åren.

Min förhoppning är att STALklubben skall vara med och arrangera en kväll också. Kanske där en eller flera från varje sektion kan ha/göra lite reklam för sin egen sektion (visa lite bilder och eventuellt vad det kostar att hyra mm). Helt enkelt sprida information om STALklubben´s olika sektioner och de som kommer får ett ansikte som de kan para ihop med respektive sektion.

Anders Häll 2005-02-14

Topic revision: r3 - 2005-04-19 - 08:49:00 - WikiGuest
 
This site is powered by FoswikiCopyright &© by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding STALklubben? Send feedback